Западни масажи или тайландски масажи – какви са разликите

<p>Западни масажи или тайландски масажи – какви са разликите</p> <p> </p>

Ако се чудите кои масажи са по-добри – западните или традиционните масажи от Тайланд – няма да стигнете до правилен отговор. Те просто са различни. Можете да ги комбинирате или да изберете този, който е по-подходящ за вас. Това естествено, не означава, че останалите са лоши. Препоръчваме ви да се запознаете с разликите между класическите западни и тайландски масажи и след това да вземете решение

Повечето западни масажи използват пет основни техники: галене, плъзгане, месене, триене, удряне и треперене. Тези техники са базирани на западната наука за анатомията и физиологията на човека. Самите масажи са доста инвазивни, някои от тях са болезнени на моменти, въпреки че в последствие имат страхотен лечебен ефект.

Класическите тайландски масажи са точно обратното – абсолютно неивазивни и безболезнени. При тях се използват техники за отблокиране на жизнената енергия в тялото и освобождаване на притока на кръв. Комбинацията от акупресура, аюрведа, йога пози и тайландски лечебни методи създава усещане за пълна отмора. Напрежението изчезва като с магическа пръчка, енергия и радост изпълват тялото. Едновременно с това всички оплаквания, като болки в мускулите и ставите, главоболие, мигрена, изчезват. Дишането става леко и с времето човек се научава да го регулира не само по време на самия масаж, но и в ежедневието.

При западните масажи използването на етерични масла е задължително. Подбират се индивидуално за всеки клиент, за да отговарят на типа кожа – суха, мазна, чувствителна, смесена. Това е и една от причините масажираният да трябва да лежи гол на масажната маса.

При традиционните тайландски масажи използването на етерични масла не е задължително. Когато все пак се употребяват те са не повече от три основни: жасминово, кокосово масло и масло от лимонова трева. Действието им е в пълна хармония с основната философия и цел на класическите тайландски масажи – спокойствие, бистър ум, радост и здраво, гъвкаво тяло.
Когато не се употребяват етерични масла, масажираният е облечен с удобни, светли, широки дрехи. Освен това не е нужно да лежи на масажната маса. Повечето от тези масажи се правят на пода.

При западните масажи позицията на тялото обикновено е една: масажираният лежи по корем и почти не се движи.

При класическите тайландски масажи позата се сменя често. Масажираният лежи по гръб, по корем, на една страна. Понякога е необходимо да седне, както и да прави някои от по-лесните йога пози. Въпреки че наричат този тип масажи „мързелива йога”, те изискват повече движения и гъвкавост.

Помислете кой вариант предпочитате. Посъветвайте се с професионален масажист, който познава различните видове масажи в дълбочина. След това ще ви е по-лесно да решите – западни или тайландски масажи.

Ние в масажен център Тай СПА ще ви предложим над 30 различни процедури за масаж и спа на тялото и душата ви.